Menu

dimecres, 24 de setembre del 2014

Poc Futbol, Bons Resultats

Dos partits consecutius al Camp Nou i un a fora. A l’espera del que passi aquesta nit es mantenen les esperances però no es progressa gaire futbolísticament. 

Es fa difícil amb tanta rotació. El partit contra l’Athletic va recordar partits de la temporada passada però s’acabà superant gràcies a la tenacitat injectada al conjunt des de l’arribada d’el Lutxu. Mentre el jugadors s’ajusten a les seves tàctiques apareixen alguns elements que engresquen i uns pocs que confirmen vells mals:

La banda dreta continua enquistada. Alves segueix sent el jugador fosc dels darrers temps i Montoya, tot i que comença a participar més en l’atac, no s’acaba de trobar còmode.

L’esquerra dona bons símptomes. Em fa feliç la tornada d’Adriano i l’Alba es mostra cada vegada més participatiu en atac alhora que escassegen les entrades dels rivals pel seu cantó, amagant les limitacions de Mathieu.

Més ball de centrals, i Bartra segueix sent (incomprensiblement) la última opció quan qualsevol amb gust el trauria a ballar a la pista. El francès continua regalant ocasions (dues de greus contra el Llevant) que els rivals per sort han desaprofitat fins ara. La seva parella amb el Jefessito va grinyolar. En canvi, la dupla Piqué-Bartra, dretans ambdós, va mostrar certa complicitat a la champions. L’abraçada de tots dos després del gol de Piquenbauer en podria ser una mostra per l’optimisme.

El mig del camp poc a poc va trobant el ritme. El Xavi de les segones parts demostra que continua sent molt valuós. Estem veient un Rakitić massa defensiu pel meu gust, va estar gris contra l’Athletic i es va fer perdonar una greu errada salvant un gol i amb la fava des de fora de l’àrea que va obrir la llauna llevantina. El paper de Rafinha continua sent un dubte. Iniesta acabarà sent l’amo de la zona.

Munir te moltes virtuts, mobilitat constant, desmarcada, un contra un, la capacitat de crear, i sobretot, la sensació que quan rep la pilota poden passar moltes coses.  A l’altra extrem trobem Pedro en una llarga i agònica trajectòria descendent. Quan d’un davanter l’únic positiu que es pot dir és que defensa i corre no l’estem pas afalagant. És un dels homes amb menys talent d’aquest equip i hauria d’haver estat traspassat a l’estiu quan encara es podien treure diners d’ell.

L’altra jugador que no progressa és Sergi Roberto. El seu joc pla i inofensiu, allunyat sempre de les zones on es genera perill el fa també totalment prescindible. Hauria d’anar cedit o traspassat al mercat d’hivern.

A davant m’encanta la versió Magic Johnson de Messi. Quan no marca en A, marca en negre. I al seu costat, Neymar es troba cada dia més a prop de les expectatives generades des de la seva arribada.

Un Llevant de pa sucat amb oli amb un porter amic ens va crear masses problemes i no el vam desactivar fins que es va quedar amb deu homes.

El partit contra l’Apoel em va semblar una frivolitat. Valoro positivament les rotacions però aquestes mai no haurien de posar en perill un partit de champions, i es va fregar la tragèdia. De nou el Barça espès que volem oblidar. D’entre la mediocritat europea cal rescatar Samper, aquest noi la toca amb criteri, manté la calma i no perd pilotes. Si disposa de més oportunitats i afegeix les pujades a l’atac que sembla gaudeixen el miniculers estarem davant d’un dels pilars de l’equip del futur.

Sobre l’entrenador, de moment destacaria la seva capacitat de motivar i canviar la dinàmica dels partits. Després de l’ensurt europeu sembla però que encara ha de trobar l’equilibri entre premiar l’esforç i premiar el talent en les alineacions per tal de no comprometre el nivell competitiu de l’equip.
Un excés de rotacions allargarà més del compte la consolidació de l’estil que es persegueix. Fet que ens allunyaria de disputar els títols fins el final d’aquesta mateixa temporada.

Propera estació: Màlaga.

8 comentaris:

  1. Crònica molt interessant dels últims tres partits, amb molts aspectes hi estic d'acord però amb d'altres no.

    - Estic d'acord que no fem un futbol espectacle que t'hi cagues, però posem-nos al cap que el Barça de les 6 copes no tornarà. Crec que en general juguem un bon joc i encara no hem encaixat cap gol... Not bad...

    - D'acord amb l'anàlisi defensiva. Tot i que crec que el Titubes no és tan dolent, sembla un central de garanties. Òbviament, no arriba ni arribarà al nivell del millor Piquetes. Agree també que s'està matant a Bartra.

    - Mig del camp en desacord. Crec que en Gripaus és el millor fitxatge d'aquest any, m'està agradant molt i Iniesta sembla que torna a estar a bon nivell! Cert que en Pomes no rendeix, recordem que és l'única trunyada de la temporada...

    - I al davant veig que Messi ha tornat i ha tornat fent espectacle per l'equip i no només per ell, sí, ha fet menys gols que altres anys, però n'ha donat molts més! Entre ell i Corpetitíssim ja hi ha química! Només falta posar-hi al Gos. (Munir i Sandro poden ser bons, però no els convertim en els nou Bojan, Cuenca, Tello, etc...).

    - Luchissim a full! M'agrada que té mà dura, i sembla que els farà suar!

    Molt bona entrada!

    ResponElimina
  2. Crec que la realitat s'allunya molt de la majoria de lectures d'aquest post

    Em sembla un anàlisi interessant però amb un to calaverístic de culerisme provocador que no supera el trauma post-guardiola any rera any i que es pensa que allò era fàcil. Això si, el rollo de remar contracorrent quan tothom està content és molt necessari a barcissim.

    Vamos!

    ResponElimina
  3. Ei Miqui, tot això està molt bé, però més commentaris no!?!

    ResponElimina
  4. Bé, crec que hi ha algunes coses que hauries de refer del post desprès del partit d'aquesta nit. 0-0, 0 xuts a porta, 0 intensitat, 1 punt... Encara gracies! El post l'he llegit desprès del partit del Màlaga i encara m'ha semblat suau. També és cert que en calent no ajuda. Bé suposo que la lectura correcta és: això és molt llarg i hi haurà temps per tot tipus de reaccions. Calma...

    Bona nit

    ResponElimina
  5. Ep, merci pels comentaris.

    He estat de vacances i bastant desconnectat. Vaig ser al camp els dos últims partits a casa, i per cert, jo sóc dels qui anima, fins i tot quan es juga malament.

    Sóc molt conscient que no tornaré a veure el futbol del Pepsisteam, la qual cosa no treu que hem de mantenir el nivell d’exigència ben alt si volem apropar-nos mínimament a l’excel·lència o simplement divertir-nos. Aquest equip, com és natural, es troba molt lluny encara del nivell de qualsevol Barça de l’era post-Cruyff, inclòs el del Tata fins el Nadal.

    En la línia del que diu en Kurna, el meu anàlisi va ser massa optimista com demostra el partit d’ahir. En contra del que volia veure, el mig del camp encara va perdut i sort de la dupla Piqué-Bartra. Això del Daglas és un acudit oi? A Messi avui el perdono.

    També sóc Lutxista, però si volem ser honestos i creïbles quan l’entrenador s’equivoca cal dir-ho. Les rotacions, per exemple, me les creuré el dia que roti al Messies. Però segur que ja sap que cal fer per millorar els tres últims partits patits. Apoel-Llevant-Màlaga són l’exemple de com no hem de jugar.

    ResponElimina
  6. Beeeee beeeee hem de guardar les calaveres per més endavant miqui que si no les haurem gastat totes! Vamos!

    ResponElimina

Recorda el meu nom: BARCISSIM.COM