Menu

dimecres, 1 d’octubre del 2014

Del TC al PSG

És setmana de suspensos, el TC atura la llei de consultes i el PSG atura el Barça.

Calia passar un test d’estrès futbolístic per mesurar el nivell real de l’equip en aquest moment de la temporada i el resultat ha estat contundent: tres gols encaixats, laterals desbordats, pèrdues de pilota a cabaços.., en resum, després del bany de realitat toca reconèixer que estem lluny del rendiment òptim i difícilment entre els aspirants a guanyar la xampi. Dit d’una altra manera, si el Madrit o Ibra ens agafa ahir ens fot una maneta.



La costellada del Granada, després del desastre de Màlaga, va propiciar veure fins a cinc jugadors realitzar, probablement, el seu millor partit de la temporada: Mathieu, Alves, Xavi, Messi i Neymar. Llavors, com és preocupantment habitual, va costar obrir la llauna, després del 1-0 el rival es va rendir i tot va ser bufar i fer ampolles. El Lutxu va desaprofitar una bona oportunitat per substituir a Messi i ho va justificar de manera ridícula i impròpia a la roda de premsa. Un bon entrenament per recuperar l’autoestima d’alguns jugadors però un miratge si algú va voler veure-hi el veritable nivell competitiu de l’equip.

A París res d’això, desbordats des del minut 0, els jugadors perdien bola rera bola. No vam donar bones sensacions fins a la sortida de Xavi, molt més en forma que Iniesta, qui va demostrar que no hi ha de moment ningú que el pugui fer ombra al mig del camp. 

El problema de la banda dreta comença pel despatx de Zubizarreta. Alves fa el seu pitjor partit tot just després de fer el seu millor partit. No hi ha rival que no sàpiga a hores d’ara per on han de fer mal al Barça.

Rakitic va decebre, Busquets i Iniesta estan molt lluny de la seva millor forma. La parella Jefessito-Mathieu no pot ser la tria en partits on és fonamental superar la pressió i treure bé la bola del darrera. La tria lògica hauria estat Barta i Piqué. El rendiment de Pedro es desconcertant i el col·loca clarament com a sisè davanter de l’equip per darrera de Messi, Neymar, Munir, Sandro i Suárez. Per què l’obstinació en donar-li minuts al pitjor dels davanters en el partit més difícil fins ara? La seva marxa va impactar positivament.

Per a l’optimisme, Ter Stegen va ser culpable ‘només' d’un gol. L’entrada de Xavi, el fet que Alba i Munir van poder equilibrar el partit i la constatació que Messi i Neymar combinen com mai. Encara podríem ser primers de grup.

La mesura de l’equip no són Llevants o Granadas, sinó partits de màxim nivell i de xampi, la resta són costellades de cap de setmana. Lutxu va decebre en el primer gran test de la seva carrera com a entrenador. Se’ns ha girat molta feina.

4 comentaris:

  1. Suposo que em repetiré una mica, però barcissim està tan enxufat que repetim entrades i tot jajajajaj

    Jo el pitjor que vaig veure ahir és encaixar dos gols a pilota aturada. Defensant bé aquestes accions el resultat no hagués estat el mateix tot i les obvies deficiències que tant el Juanitu com el Mel heu comentat.

    El millor l'actitud que vaig veure fins al final. L'any passat haguessim marejat la pilota quan el PSG es va tancar i aquest any almenys ho provem...

    Com he dit abans: ni després del Granada estava tot arreglat, ni ara està tot per fer... Estem a mig camí... Va bé perdre també...

    I recordeu: MAI, aboslutament MAI tornarem a veure un futbol com el que vam veure amb Guardiola, siguem-ne conscients. Hem de deixar de comparar-nos amb allò.

    ResponElimina
  2. Ei, bueno veig que vam veure partits semblants... Aixo esta be, pero jo no ho veig tant dramàtic. Crec que ahir, a més, el barça va tenir un punt de mala sort també, i està clar que tot suma...

    De totes maneres, jo com he dit abans, crec que és bo que si havia d'arribar una derrota, arribi ara i d'aquesta manera, amb un equip que almenys fins l'ultim segon de partit, té opcions de marxar de Paris amb un empat...

    ResponElimina
  3. Molt bé. Crec que he llegit aquest mateix post 4 cops amb diferents títols però amb el mateix redactor i missatge. Suposo que el 5è serà exactament igual.

    Com bé repeteix el Banach, alguns culers encara no han despertat del somni Guardiola i tot el que no sigui allò els farà infeliços. És a dir: Seran sempre infeliços.

    Seré críctic: Pedro ha perdut crèdit. Ter Stegen també. L'equip està en construcció i hem cagat mil passes en defensa. Mereixiem l'empat però una derrota potser ens fa reaccionar més.

    Ara seré realista: El Barça amb un projecte totalment nou i jugadors que ni es coneixien fa un mes ha encarat l'inici de temporada de puta mare i només ha cedit 3 punts al parc dels prínceps. Suficient per confiar en aquest equip i tenir conclusions constructives.

    Sincerament. Cada cop que llegeixo aquest mateix post (van 4) em sembla com quan Sanchez Camacho o Abert Rivera parlen a TV3. S'han d'escoltar tots els punts de vista. Tots.

    Vamos barcissim.com!!


    ResponElimina
  4. Ep Saülíssim diria que tens 3 opcions: Si ets de MS has de pitjar F5 per no llegir el mateix cada vegada; si ets de Mac CMD + R i refresques; l'altra és demanar al Lutxu i alguns jugadors que mirin de no fer sempre el mateix partit.

    Si t'haguessis llegit bé els posts ja sabries que jo ja he enterrat el Pepsisteam. Més F5 o CMD + R.

    De fet em sap greu no ser gaire original en això, sovint se senten comentaris semblants als meus als programes esportius de referència. La veritat pot fer mal a vegades, però l'autoengany no serveix de res, no es pot fer zapping amb la realitat.

    Coincidim en que aquest equip encara està per fer i té molt de marge és clar.

    Jo mentre o no es guanyi o no em diverteixi el que veig aplicaré la filosofia Barça que ens ha portat fins avui, és a dir, seré tan tossut com quan dic Jo Vull Butà!

    ResponElimina

Recorda el meu nom: BARCISSIM.COM