Menu

divendres, 24 d’abril del 2015

DECLARO TREVA CALAVÈRICA UNILATERAL INCONDICIONAL

És hora de poder fer un anàlisi rigoròs sobre el nivell futbolístic del Barça sense que aparegui el fantasma del Pepíssim pel tunel de vestuaris. És la cançó de l'enfadós. Està del tot assumit que la glòria futbolística de l'era Guardiola serà un privilegi gaudit per nosaltres, els elegits per l'Olimp per a ser els únics testimonis d'un irrepetible i deliciós rara avis. La veritable vuitena meravella del món.


No, no és ni pot ser aquesta l'escala de valors per ponderar el joc del Barça. És evident. Però siguem honestos, el sistema i el futbol que planteja el Lutxu són almenys comparables al de l'era Cruyff o Rickjard? O com sostinc, només podria rivalitzar amb entrenadors com Robson, Van Gaal o el mateix Tata Martino? Podran caure tants títols com amb l'anglès o amb l'actual entrenador del ManU però el que hem vist fins ara, tant des del punt de vista estadístic com de qualitat futbolística serà oblidable i oblidat en el sac de la mediocritat si el míster no hi posa remei.

Els partits són un descontrol i generalment amb més minuts d'insubstància que de bón joc per molta intensitat que s'hi apliqui. Un desgavell tàctic. No parlo només des del punt de vista estètic, sinó de l'estricta dinàmica dels enfrontaments que vegada rera vegada esdevenen escenaris on pot passar absolutament de tot i al marge de la voluntat i esforç dels nostres jugadors. Per molt que disposar dels futbolistes més desequilbrants del planeta decanti els partits favorablement al Barça més cops que no, la sensació real d'estar en mans de la sort no són ganes de fer bullir l'olla. De fet ens sobra amb els dits d'una mà per comptar les grans nits del que portem de temporada. Dit d'una altra manera, els partits enguany són normalment allò que es coneix com jocs de pati d'escola on el futbol consistent desapareix mentre els nens més 'virgeros' de la classe fan les seves trapelleries passant de la resta.

És la primera temporada del Lutxu i per tant, és clar que tot el construït fns ara té el seu mèrit. La meva crítica per tant, no va tant per la sistemàtica manca de control al mig del camp, sinó de l'aparent manca absoluta de voluntat del Lutxu per posar remei al punt feble més cridanerament evident del seu esquema. Allà on Vila-Real, Real, València, Màlaga, Madrid, Celta, Sevilla.. han sucat per allunyar-nos de la victòria o per fer-nos tornar a casa amb la sensació que se'ns ha aparegut la Verge de Montserrat. 

Veient l'extrema generositat amb la qual bona part de la culerada accepta el joc del Barça és fa encara més dolorós mirar enrere per trobar com d'injustament es va criticar el Tata. Com podria haver acabat la temporada passada si l'argentí hagués gaudit només de la meitat de l'afecte que rep ara el Lutxu? I ho dic a tall de comparació només, no pas perquè pensi que el joc amb l'argentí fos cap meravella.

Ni tan sols en els partits on el Barça ha desplegat els seu futbol més virtuós ha estat capaç de portar-ho més enllà de mitja hora de joc. Fins i tot en aquests partits el resultat podria haver estat un altre ben diferent d'haver tingut una miqueta menys de sort. Per molt que les simpaties cap a l'entrenador ho vulguin maquillar ens avorrim molt més del que manifestem. La desconnexió de la potser millor davantera de la història amb la resta de l'equip és aclaparadora. Iniesta, Xavi, Rakitic i Rafinha tractant de tapar les vies d'aigua del sistema semblen molt menys bons del que en realitat són... I malgrat tot podem encara fer un triplet!

L'optimisme no fa guanyar partits, però agafar el rave per les fulles s'ha convertit en l'activitat més comuna de molts benintencionats culers. A tall d'exemple: Alves fa un partidàs l'altre dia i de cop oblidem els tres anys que fa que no hem vist res d'això. Mathieu resol tot solet dos partits i se suposa que hem d'oblidar totes les seves errades tractant de superar la pressió dels rivals i encara més, les clamoroses llacunes en la planificació del Zubi. Deixe'm-ho aquí.

És la insuportable sensació que no són els jugadors del Barça els qui marquen el destí dels partits la que fa exigible una millora. La roda de la fortuna pot marcar períodes limitats de temps, mai una època de la qual podem estar cofois algun dia. El resultadisme no només és incompatible amb la filosofia futbolística del Barça, és sobretot letal perquè és insostenible en el temps. Vet aquí que l'aspiració d'aquest com de tots els Barças no pot ser cap altra que la de jugar bé. Allò que finalment provoca el degoteig constant de títols. Mai a la inversa. 

Per tot plegat declaro una treva calavèrica unilateral incondicional. És el primer any del Lutxu, resten només 10 partits per a la fi de la temporada. Les crítiques en aquests moments només servirien per empitjorar-ho tot amb tota probabilitat. Donen per tant des d'ara i fins al 6 de Juny el nostre suport incondicional al míster i aquests homes. L'endemà ens retrobem per tal de fer aquest club encara més mític. Som-hi Barça!!

14 comentaris:

  1. jajajaja és broma. Bé Miquimelíssim! Fins i tot el més calaverista de tots ha aconseguit tancar el post amb una miqueta d'arengueta positiva!! Vamgoooooooos!!!!! Nem a Canaletes!

    Sobre tota la resta que has escrit estic bastant en desacord com sempre. De fet hi ha una frase en concret: "Per molt que les simpaties cap a l'entrenador ho vulguin maquillar ens aburrim molt més del que manifestem"... T'avorriràs tu pq jo aquest any m'ho estic passant teta de luju! Pim pam cap amunt cap avall i gols a tot arreu!! He dit teta de luju? Volia dir de tata de luchu.

    BE MUQUI BE!! AQUI AMB LA TIPOGRAFIA TAMANY 35!! VAMOS!!

    ResponElimina
  2. Buah tiu calavera en vena i per l'ojete. Vaig a buscar la destral i ara torno...

    Vale ja he tornat. Tot i que al final ho has arreglat una mica, em trobo en gran desacord.

    A veure: 50 partits, 42 victories, 3 empats, 5 derrotes. Millor que pep, que tito, que tata, que raikar i que tots. O sigui que o tots els equips del mon s'han fet merde o no ho estem fent tan malament no?

    Menciones que el joc es oblidable, pero a veure que t'esperaves que seria festival de colors forevah?!? Es impossible trempar a cada partit. I tot i aixi, jo m'ho estic passant molt be aquesta temporada, i aixo es el que importa!

    Calia un canvi gran per petarnos el gra de pus de post-guardiolisme, i el lucho l'ha petat. I tot i aixi mireu on estem. El lucho ho està fent fetèn.

    ResponElimina
  3. Jo només vull destacar que sóc molt fan del concepte "Rickjard" que és la versió holandesa de William Wallace. Vamgos! Respecte la resta, jo segueixo fixat en la finissima línia que explicava en l'últim article així que molt desacord... El que vull veure ara és el Banach donan-te suport Miqui! :-D

    ResponElimina
  4. Jajajajaja be penya beeeeeeee.
    (Jo de fet penso que aquesta mini arenga positiva q has fet al final és per no haver-te de menjar les paraules si guanyem :p)

    ResponElimina
  5. Booooohhhhhhhh com mola barcissim penya. Quan creus que tens la fregona a la mà per fregar terra, ve algú per darrera i et tira una calavera al mig del jetu. Si senyor, com mola!!!
    Ara, no estic d'acord en res; però és un debat estèril, pq crec q la discusió es centra en com s'ha de jugar a futbol, i tu defenses que el Barça només pot (ha de) jugar d'una manera. Jo és amb això amb el que discrepo. Al futbol s'hi juga com un vol i totes les maneres són vàlides per obtenir titols (això està demostrat). Crec que fem un flac favor al club si l'afició no és capaç d'obrir-se de mides en aquest sentit.

    ResponElimina
  6. I per cert, el fet de demanar TREVA (que estic totalment dacord amb tu) és un RESULTADISME COM UN PIANO! Del pal, ara no ens despistem, no discutim i guanyem que és el que conta...

    ResponElimina
  7. Xatus demano disculpes perquè se suposa que el post havia d'apareixer ara i el que heu llegit son version previes que la merda ScribeFire que utilitzo per editar ha anat penjant de manera descontrolada. De cop em trobo a mil comentaris quan no estava ni acabat.

    ResponElimina
  8. vaaaaaaa home vaaaaaaaaaaaaaaaa! Nos estan engañando que nos digan la verdad

    ResponElimina
  9. Jjajajaja vols dir q si el llegeixo ara, veuré com fregues les calaveres del terra amb fregones noves de trinca?

    ResponElimina
  10. Bon atricle calavèric MiquiMel! Aixó és donar suport a la secció calaverística de barcissim! :D

    A veure, vaig a posar-me seriós que se m'ha posat una etiqueta de calaveres últimament totalment injustificada... Vaig a expressar la meva opinió en forma de sentències (res d'argumentar aquí...):

    1. No hi haurà mai cap equip que arribi al nivell Barça de Guardiola, així doncs val més que deixem de comparar perquè és perdre el temps.

    2. A mi tampoc m'agrada el joc de passacarrers que fem, però de moment ens està donant resultats, veurem com acaba.

    3. Estic bastant d'acord amb la menció al Tata: recordeu que l'any passat a dia d'avui estavem en exactament la mateixa situació... Posa-li Messi enxufat (recordem que hi havia mundial), Neymar més finet i el Xutxu (així és com ho escriuria MiquiMel) i el Barça de Tata hagués pogut fer el triplet tranquil·lament...

    Què? Fa mal la última eh... ;)

    ResponElimina
  11. Sisi, però el polo que portava el Tata què? EH!! QUÈ?!

    ResponElimina
  12. > Jordi:

    Confirmar que després dels seus 50 primers partits el Tata portava 35 victòries, 8 empats i 7 derrotes, i un record de 21 partits seguits sense perdre.

    > Kurna:

    Ja has vist que en lloc de netejar les calaveres escampades pel terra vaig baixar a la cripta a cercar-ne més ;-)

    > Banach:

    El meu post diu: 'És hora de poder fer un anàlisi rigoròs sobre el nivell futbolístic del Barça sense que aparegui el fantasma del Pepíssim pel tunel de vestuaris.' veig que no ha servit de res.

    M'ha molat la definició del joc que fem com 'passacarrers' tot i que el terme fabrià crec que és cercavila ;-)

    ResponElimina

Recorda el meu nom: BARCISSIM.COM