Menu

dimarts, 9 de juny del 2009

ANÁLISIS DE LA PRÓXIMA TEMPORADA

Se ha comentado que el Barça tiene un equipo que, incluso sin tocarlo, no tiene rival.

Esto, de entrada, es mentira. Vamos a pensar en una cosa, este año se opta a 6 títulos (lo siento, no cuento la copa catalunya pq la jugará el B, como el año pasado)

Los dos primeros, las supercopas de españa y europa, se pueden ganar sin cambios en el equipo, puesto que son en pretemporada. El único condicionante que tienen es la disputa de la copa confederaciones, que del Barça la juegan únicamente (no lo he pensado demasiado) Piquè, Puyol, Busquets y Xavi con España, y Alves con Brasil, aunque no creo que suponga un gran problema.

La Champions y el mundial de clubes serán difíciles por la entidad de los rivales y el modo de competición, pero a priori, y sin lesiones, pueden ganarse (el segundo más fácil que el primero, obviamente). La dificultad de estas radica en el condicionante que implican a la Liga.

La liga y la copa son las que hay que tener más en cuenta en la planificación de la plantilla. La copa tiene el grueso de partidos (o ha tenido este año) en enero y febrero, que es cuando, debido a la Copa Africa, nos quedamos sin delantero centro y sin pivotes defensivos (salvo Busquets).

Lo de la Liga ya es preocupante. En primer lugar, habrá partidos aplazados debido al mundial de clubes, lo que siempre hace que tengas puntos de menos en la clasificación. Esto, además de ser un golpe psicológico mayor o menor, puede ser un drama si estos partidos se juegan en el periodo que podemos denominar "Copa Africa", pues perderemos para partidos importantes, jugadores importantes. Y además, debe compaginarse con la champions.

Conclusión, si se quiere ganar los 6 títulos hay que fichar, y no poco, y planificar si conviene algún "cambio de cromos"

6 comentaris:

  1. Yo tambe estimu a tots i cadascun del barcissimaniatics!!

    Estoy de acuerdo con Pepisim Nostru, Barcissim me tendria que fichar de lateral izquierdo... ya veriais como en dos semanas nadie se acordaba de Abidalo Pata Palo. Joanet lo sabe y bien!

    ResponElimina
  2. Hola penyissima! Vull dir varies coses:

    Per començar crec que l'anàlisi realista de Maxwell per la propera temporada és del tot encertat. Estic molt d'acord amb tot el que hi diu.

    La frase "tenim un equip que sense tocar-lo, seguim sense tenir rival" és meva. Crec que més que "mentida" és una opinió. L'he dit en l'anterior post. Vull aclarir que el comentari era una manera de parlar comparant-nos amb el madrid. Una manera de dir que el Barça té les bases, les peces bàsiques ja assentades per tenir un equipàs l'any que ve, en comparació amb el madrid, qui ha de remodelar la plantilla pel complet i esperar que la màquina rutlli (tot i molts cracks que es fitxin un equip és un equip).

    Vull recordar que jo mateix vaig dir fa uns dies que ara és l'hora de ser valents. Que no ens ha de fer por fer canvis aparentment importants a la plantilla, precisament per això, per tenir l'aval de moltes posicions cobertes, s'han de reforçar les que no ho estan.

    Crec que Txiqui s'ha de posar es piles, és cert, però amb cap i sense tirar la casa per la finestra. Ribéry crec que ha de ser una peça essencial en el nou projecte i a veure què passa amb Eto'o. Però també em sembla que el efecte Florentino està tenint efectes en els culés fins el punt de que veig una mena d'obsessió per moure peça quan tot just ha arrancat el mercat de fitxatges. Al final tindran raó de que tenim madriditis...

    Us parla l'antítesi a Pichi Alonso (vamos que de futbol futbol pues no en sé gaire, però vaig aprenent del kurna que ell en sap mol pq hi juga, jajaj!!). I que Pichi... pues PICHI, PICHI, PICHI MARICOOOOOON!!!

    Per altra banda vull dir que crec que la grandesa de barcissim està en la seva pluralitat i sobretot en l'anada d'ollisme i en l'atac sense compassió a qualsevol cosa que tingui un mínim lligam al merengusme per part de qui vulgui. És per això que Kaká (El merdes) i Villa (Astoníssim) han estat dues de les entrades amb que més m'he partit últimament i ha de seguir així, doncs l'humor és el motor de barcíssim!

    I res, després de tot el que he dit vull acabar amb:

    BACÓ!!!! RIBERETES JA!!!!!
    BARCÍSSIMMMMMMM!!!!!!

    ResponElimina
  3. propongo una nueva categoria:
    "Hoy escribe Santi Maxwell", o "Monday night Maxwell"
    gran entrada, el nivell del nostru blog va creixent amb cada comentari.
    vull mes debateeeee!!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. Grande Felissuca! Realment tens raó, cal una plantilla més llarga, però no per això ens podem tornar bojos fitxant per doquier.

    Jo crec que cal mantenir el gruix de la plantilla tal i com està, i fer 3 o 4 fitxatges bons. Després si cal gent Pepíssim es coneix bé els jugadors del B i segur que ens enduem alguna sopresa com ha passat aquesta temporada amb en Planxes.

    Aquest any, després del triplet hem de dona run vot de confiança a Txiki i Pepíssim perquè treballin bé. Recordem que és l'últim any de l'era Laporta.

    ResponElimina
  5. Què ha fet el Sr. Txiqui? Gallines, Ezquerros...
    jajaja

    ResponElimina
  6. Estic molt d'acord amb Félix. Cal fitxar, i fitxar bé. Quedar-se sense mig del camp i davanter centre durant la copa d'Àfrica serà molt dur, i més quan ningú t'assegura que no hi haurà lesions.

    De tota manera, i en contra de vàries opinions que s'han donat per aquí, crec que és un error fitxar a Villa, ja que té una manera de jugar molt similar a la de Bojan, i per això ja tenim al petit, que ha demostrat a la copa del Rei i als pocs partits de lliga que ha jugat (pel meu gust massa pocs) que es pot confiar plenament amb ell. No podem tallar la seva progresió. Per tant, com a fitxatge de davanter centre, crec que fa falta un perfil completament diferent. Es necessita un davanter jove (Eto'o marxarà l'any que ve si no marxa aquest any), ràpid, potent, fort, rematador, que sàpiga jugar d'esquena... en fi, que es complementi amb l'efectivitat d'Eto'o i amb la tècnica de Bojan. Penso que el fitxatge ideal es Benzema.

    Òbviament, el fitxatge de Ribéry és imprescindible també, ja que Henry, tot i haver fet una grandíssima temporada, està arribant al final de la seva carrera i fa falta un jugador de garanties a la seva posició i que pugui tenir un any d'adaptació al Barça combinant titularitat amb Henry o donant descans a Messi.

    En quan al mig del camp, que quedarà completament coix durant la copa d'àfrica (preguem que no hi hagi cap lesió!) crec que el fitxatge ideal es Mascherano, un grandíssim jugador, pilar del Liverpool i d'Argentina (el mateix Maradona va dir que el seu equip eren Mascherano i 10 més). És imprescindible ja que més que probablement Eidurt i Bieles deixaran el Barça aquest any.

    I en quan a la defensa, penso que és la línia que menys s'ha de tocar. No crec que faci falta fitxar més centrals (arriben Henrique i es recuperarà Milito), el que fa falta és un lateral polivalent, que pugui jugar més o menys bé per les dues bandes per ser recanvi d'Abidal o d'Alves. Bruno Saltor em sembla prou bé, Filipe Luis també, però en cap cas fitxaria els dos.

    A la porteria Killíssim és indiscutible. Jo no fitxaria cap porter, em quedaria amb Pinto i amb Oier (del Barça B) i vendria al Joier. No crec que tingui sentit fitxar un porter perquè jugui 2 partits de lliga, tenint com tenim a Pinto, que no és res de l'altre món però suficient per guanyar la copa del rei, com s'ha demostrat aquest any.

    Finalment crec que també s'ha de millorar coses a la banqueta. No parlo de canviar de gent, però hi ha una cosa de Guardiola que no m'ha agradat aquest any i crec que s'ha de canviar. No té sentit que en molts partits que hem estat guanyat 3-0 a la mitja part, hagi arribat el minut 80 sense fer cap canvi. Crec que Cáceres, Eidurt i sobretot Bojan mereixien molts més minuts que els que han tingut, i per altra banda els titulars haguessin pogut tindre molt més descans i evitar possibles lesions. PEPÍSSIM: APRÉN A FER CANVIS!!!

    ResponElimina

Recorda el meu nom: BARCISSIM.COM