Menu

dilluns, 2 de març del 2009

JORNADA 25

Después de mucho tiempo sin análisis estadístico de la temporada del barça, por problemas logísticos, vuelve otra vez esta sección a Barcissim.com

En primer lugar, respecto a las estadísticas de la jornada 10 (última en que se realizó el análisis), llama la atención el aumento de tarjetas visto por los jugadores barcelonistas. Así, mientras que en la jornada 10 sólo se habían mostrado 16 amarillas, vemos que en las siguientes 15 jornadas el barça ha visto 41 amarillas y 4 rojas, lo que hace que el número actual sea de 57 amarillas y 4 rojas. Esto puede ser una coincidencia, una persecución arbitral o sencillamente fruto del cansancio del equipo, que obliga a faltas más comprometidas.

Otro dato clarificador de la actual situación blaugrana es la debilidad en defensa. Así, mientras que hasta la jornada 15 el equipo catalán había encajado sólamente 9 goles (0.6 por partido), en las siguientes 10 jornadas, de la 16 a la 25, ha encajado un total de 15 (1.5 por partido), 2.5 veces más. Esto ha llevado la pérdida de puntos, pero también la pérdida de condición de zamora por parte de Victor Valdés, en beneficio de Palop.

En cuanto a los goleadores, nada se le puede recriminar a los delanteros, que en las últimas 15 jornadas han metido 10 goles tanto Eto'o como Henry, y 11 Messi, lo que hace alrededor de 0.7 goles por partido. Sí ha bajado ligeramente la eficacia goladora, pero no se erige en el principal problema, ya que en las últimas 15 jornadas se han metido 40 goles (2.7 por partido). La media de la temporada se sitúa en 2.96 goles por partido.

En minutos jugados, el único jugador que ha disputado todos los minutos continúa siendo Vistor valdés. Dos jugadores destacan sobre el resto habiendo superado los 2000 minutos (sobre 2250 totales), Alves y Xavi; curiosamente ambos jugadores llevan 4 goles, siendo los jugadores no delanteros con más goles conseguidos. Otros 5 jugadores superan los 1500 minutos; Eto'o (1977), Puyol (1840), Messi (1676), Abidal (1606) y Henry (1594). Los que menos cuentan, con menos de 500 minutos, son Pedro (134), Victor Sanchez (178), Sylvinho (211), Bojan (262), Cáceres (325) y Hleb (397).

La clasificación continúa inalterable, y el Barça ha sido líder desde la jornada 9 hasta la actual

.

5 comentaris:

  1. Primer de tot... dir que m'encanta que la secció més objectiva, hagi tornat a Barcissim.com...

    Per altra banda, llegint a Felissuca, i seguint amb els meus comentaris, crec que el barça no està en CRISIS tal com comenta l'SPORT des de fa dos o tres partits, si no que porta bastant de temps baixant el nivell...

    Dels ultims 7 o 8 partits excepte el del Calderón, el Barça els ha començat perdent... el que confirma que alguna cosa està passant i ha passat pq l'equip hagi canviat aquella mentalitat d'apissonadora que tenia...

    Esperem que torni al camí de les victòries i es reafirmi en moral, donant un cop de puny sobre la taula i rebaixant els fums a Madrid, que ara els tenen a dalt de tot...

    Som-hi PEP, a per totes!!

    ResponElimina
  2. Jo estic en la línia del que comenta el Juanitu. Els últims resultats i estadístiques poden donar lloc a reflexió, però mai a l'alarmisme. Estava clar que l'equip no podia guanyar tots els partits per golejada i que tard o d'hora vindrien alguns partits dolents. Sigui com sigui, qui no hagués firmat a començament de temporada estar en aquesta situació? Més que vius a les 3 competicions, sense lesions greus...

    Els últims partits ha fallat bastant la defensa, l'equip no pressiona com abans i el porter ha fet unes quantes cantades. Sigui com sigui, la part positiva és que la davantera segueix marcant molts gols, i això vol dir que només que la defensa s'ajusti una mica, es podrà tornar fàcilment al camí de les victòries.

    Una altra cosa que vull destacar és el moment en el que arriba el "bache". Crec que és molt millor que arribi ara, quan encara som vius a tot arreu que no pas més endavant, quan cada partit sigui molt més crític. Ara és el moment de rebre l'avís, i ara és el moment de solucionar-lo, per tal d'arribar a final de temporada al 100%.

    Crec que ha influenciat molt la freqüència de partits. Des de nadal fins ara hi ha hagut 2 partits per setmana i partits de selecció. Alguns d'aquests partits han estat molt durs (els 3 partits contra els pericus, per exemple) i s'ha de dir que els perseguidors del Barça no els han jugat, ja fa temps que estan eliminats de la Copa. Això també facilita les coses a uns i perjudica als altres. Tot i això, una vegada passi el partit de Mallorca, ja només ens haurem de centrar en 2 competicions, i crec que tot anirà molt millor.

    Per acabar, la lliga es decidirà quan vingui l'anomenat Tourmalet, i sobretot al partit del Bernabeu. És allà on hem d'estar al 100%, i només que fem les coses una mica bé la lliga ha de ser nostra. El Madrid porta una bona ratxa, i això vol dir que punxarà aviat (potser a casa amb l'Atleti???) i nosaltres ho sabrem aprofitar!

    VISCA EL BARÇAAAA!!!!

    ResponElimina
  3. Bones penya...sempre he pensat que per guanyar una competicio, apart de ser el millor hi ha un factor potra, atzar, sort, etc...Ho dic des de que vaig veure que vam ser tricampions no pq erem eols millors (que ho erem e!) sino pq vam tenir la potra de tenerife i de corunya. El madrid ha guanyat dos lliggues seguides sense ser el millor pero el barsa (que si que ho era) les va tirar. En resum, es necessita una mica de sort. De moment, la sort ens ha donat l'esquena en el moment en que pesa una mica mes davant de ser el millor (molts partis acumulats, intensitat mes baixa...). I a mala sort em refereixo que una cantada de valdes a principi de temporada contra el valladolid quan hi vam fotre sis pos no passava res...pero ara marca un partit. Dos de Valdes i una de marquez fan que els ultims dos partits de lliga els haguem perdut.
    Si la sort no ens acompanya, el Madrid es creix la prensa maxaca i no hi ha qui aguanti els fills de puta merengues que es pensen que guanyaran la lliga.

    Pero no patiu. Titi ha tornat. I ha tornat be. S'ha operat les cames i torna a fotre gardeles. Milito gamba. Se li ha de picar la cresta a la defensa i oblidarnos de que teniu en Jungles a lequip (de moment). I que millor per picar a Puyol que dir-li: A que no em puges el Tourmalet amb grillons als peus? Puyol s'enxufa. Marquez se li treu el visat i ja veurem si torna a fallar. I a Valdes se li tira el Piano per la finestra. Conclusio: 0-2 al ONO estadi i 300- 1 al Camp nou contra el Bilbao.
    El Madrid mort i enfonsat en la miseria mes absoluta i els Manolos de cuatro cremats en un tuguri de Manhattan.

    Lespanyol trucant a les portes de la Romareda preguntant com es fa aixo de jugar a segona que fa temps que no ho practiquen.

    Els rivals del Barsa, els que ara riuen, menjaran merda com quan el banacah va menjar merda per sarau al lukal.

    Menjareu mera fills de puta.

    menjareu merda.

    ResponElimina
  4. Nois, perdoneu la meva desaparició momentania. Però també vull dir-hi la meva.

    Ahir va ser una llàstima, però com ve deia el Juanitu en un Atletico - Barça de sempre s'han fet molts gols i de tots els partits que hi hem jugat n'hem guanyat molt pocs al Calderón. Tot i que ahir haguessim pogut guanyar i ningú hagués reflexionat amb els problemes evidents de l'equip.

    Vaig a cegues amb el Ferranot sobre el moment en què arriba aquesta baixada. Molt millor ara que no el mes d'abril i maig que és quan de veritat s'han de guanyar les competicions. De la mateixa manera que s'ha demostrat que la lliga no es guanyava al novembre, tampoc es guanya ara.

    Crec que hem de ser realistes i tenir clar que ho podem guanyar tot pero que no serà un passeig, per tant, granota de currar i a donar el callo.

    ResponElimina
  5. Ante todo tranquilidad.

    La liga no será un paseo, pero se ganará. La liga se gana empatando a puntos con el Madrid si ahí a pesar de perder no perdemos de más de dos goles. Me refiero que no hace falta ganarla por 327 puntos, basta con ganarla por 0 + goal average.

    Y el Madrid en el Tourmalet tiene que ir a Sevilla, Valencia y Villarreal, mientras que el Barça a Valencia y a Madrid.

    No hay que alarmarse, hay que seguir luchando, sin caer en la provocación de "periodicos" como el marca (tiene delito la portada de hoy...) y sobre todo mejorar en defensa.

    Tengo en mente tres reportajes, uno sobre los árbitro, otro sobre los periodicos de madrid y otro sobre la liga. No los quiero poner todos a la vez, porque perderían el efecto, pero cuando los tenga acabados los iré colgando equiespaciados temporalmente.

    Recuperemos el espíritu informativo del blog, dejemos un poco de lado el fanatismo que no lleva a ningún lado (no del todo, por supuesto9 y sobretodo hagamos hincapié en el humor como forma de vida.

    No se acaba el mundo cuando el barça deja de ganar, se acaba cuando el sol explota y eso, de momento, el marca no puede conseguirlo.

    ResponElimina

Recorda el meu nom: BARCISSIM.COM