Menu

dimarts, 20 de gener del 2015

¿De dónde vengo o de dónde soy?

Estimats Barcíssims, és un honor convertir-me en el fitxatge d’hivern d’aquest gran club. Només el temps dirà si heu trobat el nou Edgar Davids o si us han colat un Juanpi Sorín qualsevol.

Sé que arribo en un oasi de la calma després d’unes setmanes molt convulses així que, què millor que començar parlant de com hem arribat fins aquí?



¿De dónde vengo?

Juliol de 2008. Després de superar una moció de censura in-extremis, Laporta salva el cap i decideix posar d’entrenador a Pep Guardiola. Dos anys després, amb 6 títols a la butxaca, Sandro Rossell agafa el relleu a la presidència acompanyat de Bartomeu com a bis-president esportiu i Andoni Zubizarreta de Director Tècnic. A partir d’aquí la història és ben coneguda:
  • Els presidents i directius, més guiats pel rancor a l’anterior junta que per construir un projecte propi, s’han ficat en un jardí rere l’altre: casos FIFA, avals, Masia, Neymar, etc
  • El Director Tècnic, amb la seva inoperància, ha aconseguit fer trontollar (probablement) la millor estructura esportiva de la història del futbol. Més per omissió (deixar marxar Thiago, no fitxar Kroos, relleu al centre de la defensa, etc) que per acte (Douglas, Vermaelen, decisions dubtoses a diferents nivells de l’organigrama esportiu, etc) ens trobem amb la primera plantilla que haurà de sobreviure sense un lateral dret de garanties durant una temporada i mitja, el Barça B lluitant per mantenir-se a 2a i el Juvenil A 5è a la classificació per darrera d’Espanyol, Damm, Mallorca i Manacor!
  • La plantilla, amb un bloc molt similar al del 2008 (+7 anys!) ha tingut reforços espectaculars (i d’altres no tant) i segueix tenint al millor jugador del món amb diferència
  • I en quant a l’entrenador, ja superada la desgràcia d’en Tito Vilanova, un cop el Tata es va menjar la ressaca de l’èxit del Pep i ja passat el mundial de Brasil, la pista estava lliure perquè Luis Enrique ho petés!


¿De dónde soy?

Luis Enrique va començar la temporada amb laterals jugant molt llargs i interiors molt físics (Rafinha & Rakitic) que cobrien els espais que quedaven darrera i un pseudo-Luís Suárez (Munir) preparant el terreny mentre durés la sanció. Després va provar amb el mig del camp Busi-Xavi-Iniesta i va veure que se li desmuntava el xiringuito fins que va apostar pel 3-4-3 (algun dia faré un article defensant a mort aquest sistema) i finalment sembla que ha donat amb la tecla deixant als laterals més baixos, obrint el camp amb Neymar i Messi (o Rakitic/Alves quan nostro senyor vol anar cap al mig) i donant més llibertat a Rakitic i Iniesta per filtrar passades a l’àrea mentre l’equip juga ben junt per recuperar ràpid la pilota.  

Aquest equip em recorda cada vegada més al Barça B de Luis Enrique: un equip que va pujar de 2b a 2a (atacant amb transicions més directes i jugant rata quan calia), que va fer la millor classificació de la història del B a la segona divisió (van quedar 3rs) i tot això barallat amb el crack del moment (Thiago Alcàntara).

No tinc collons de predir què passarà en les pròximes setmanes però, un cop aclarit “¿de dónde vengo?” i “¿de dónde soy?”, faig com l’amic Jaime Bores i només li demano a Luis Enrique una cosa: “que no nos vacilen”.


8 comentaris:

  1. Boh! Tots d'en peus i un aplaudiment pel nou fitxatge Valentiníssim!!!!!

    ResponElimina
  2. Dit això! Entenc del primer paràgraf que bàsicament abans de Rosell tot molava i després de Rosell van començar a rodar les calaveres... és així no? En aquest cas a barcissim hauriem de començar a utilitzar l'expressió a. S i d. S (abans i després de Sandruscu). Jo crec que el Bacó ho va fer molt bé i a mes va tenir molta valentia en molts temes com lo dels Boixos però crec, sincerament, que lo de Guardiola va ser una flautíssima que li va sonar.

    De l'etapa Rosell crec que els primer any va ser bo però poc a poc es van anar emmerdant i crec que Sandruscu el veurem un dia d'aquets tot homeless tirat en un racó a Plaça Catalunya pq ho haurà guanyat. Pel que fa Zubi crec que ha pillat molt més del que es mereixia però en els llocs on es fa merda, algú hi ha d'aver que obri el ganyot i començi a empassar. I aquest li va tocar ser a ell.

    Pel que fa Luchíssim: muntanya russa en quant a futbol però es mereix crèdit i que el deixin treballar. La sala de premsa no la domina ni en pintura i això fa que l'entorn s'encengui massa, però si fa com has dit que va fer amb els Barça B o això que diuen que les segones parts (en el cas de Lutxissim) son millors...oju que no aixequi una copa a final de temporada i la porti a la sala de premsa... BOH!

    ResponElimina
  3. Boh Valentiníssim estrenant-se amb un Gol Sud com Messi mana. Benvingut!

    M'agrada molt l'entrada pq torna a resituar una miqueta d'on venim (ho dic per si no havia quedat clar). I això està bé. Però tots sabem que el futbol no té memoria i que per tant, i més en un club com el Barça, l'exigència és màxima sigui qui sigui el teu predecesor o el que vindrà demà. Per tant, a Luis Enrique i a la junta directiva actual, se'ls demana el màxim. I de moment estem lluny d'arribar-hi...

    De totes maneres, si hi ha una altra cosa tant o més típica al futbol que la falta de memoria, és el resultadisme; i si avui guanyem a l'Atlético i passem a semis de la copa, la cosa pinta d'una altra manera. És així...

    ResponElimina
  4. Benvingut a l'espectacle Valentiníssim!!!

    Quin gran debut, curteta i al peu.

    Està clar que ó hel Baca estat el millor president de la història del Barça, però principalment pels títols, res més. Ara bé, estic d'acord que Sandrusco s'ha cascat una herència molt bona amb molt poc temps. Alerta però que si torna el porquet potser no serà tan bonic com havia estat.

    Finalment, en la vessant esportiva, jo ja no me'n refio... A mi no em serveix quedar 3rs de 2a... hahahahahah

    Ja ho diuen als del Versió a RAC1, amb un president experico i un entrenador exmerengue, què voleu fer?

    ResponElimina
  5. Diccionari:

    "ó hel Baca" (n): Divinitat índia. La naturalesa exacta de la creença pel que fa a aquesta deïtat varia entre diferents denominacions i filosofies hindús. Ex: "si vols que guanyem el partit, hauries d'oferir algun sacrifici a Ó El Baca"

    ResponElimina
  6. Hahahahahahha torna el diccionari??? Grannnnn!

    ResponElimina
  7. Valen, gran entrada. Jo nomes dire que crec que la tornada de Mr Porquet seria un error. Li veuriem tots els costurones perque no li tornara a sonar la flauta Guardiolana (com diu l'amic Saulissim) i veurem que es un mandangues de campionat.

    Ara be, una presidencia Porqueril no duraria gaire: no trigaria molt a tenir un triple atac de cor amb fractura obert d'arteria al palc, celebrant algun gol de Deu. Morira content, aixo si.

    Busi

    ResponElimina
  8. jajajajajajajajaj! morira com un porc degollat!

    ResponElimina

Recorda el meu nom: BARCISSIM.COM