Menu

divendres, 23 de gener del 2015

No ens flipem amb els debutants...

Fa dies que em ronda pel cap aquesta entrada i és que cada cop que debuta algú de la Masia (normalment en partits cutres de Copa) ens sembla que ha nascut una nova estrella, i normalment és el contrari.

Posa exemples, no?

Cap problema, voleu exemples? Ara en tindreu. Agafem per exemple els 22 debutants de l'època de Guardiola.

2008/09: Planxes, Thiago, Xavi Torres, Muniesa, Botía i Abraham.
2009/10: Fontàstic, Latin II, Soriano, El Noi del Sucre i Bartrartraca.
2010/11: Oriol Romeu, Sergi Gomez, Miño, Nolito, La Toia i en Pomes.
2011/12: Cuenca, Deulofeu, Voltor, Guillemíssim i Riverola.

Què quanta merda no? Recordem que El Noi del Sucre (aka. Gai Assulin) havia de ser millor que Messi. Voleu saber on juga ara? Al Mallorca, a 2a divisió.

I què vols dir amb això? 
Vull dir que hem de deixar de flipar-nos quan surt un Munir o un Sandro i fan 2 gols en 2 partits i ja ens pensem que seran la polla. Dic això perquè recordo molt bé l'explosió de Cuenca i Tello, casos molt similars, que van començar fent un espectacle i després va baixar el souflé i es va demostrar que no eren jugadors pel Barça. 
S'ha demostrat que per poder quedar-se a can Barça no n'hi ha prou en tenir contracte. Mireu la Toia o el Pomes sense anar més lluny, són jerna que diria Busíssim.
Home, però algun de bo sortirà no? 
Esperem que sí, aquest curs ja han debutat 7 jugadors del B: Munir, Sandro, Samper, Ié, Masip, Gombau i Halilovic. Vol dir que tots aquests tindran lloc a l'equip? Totalment NO. Segurament i sent molt optimista només un parell acabaran al 1r equip (fent millor paper que Toia o Pomes). La meva aposta és que Samper i Halilovic poden tenir recorregut, però crec que la resta acabaran marxant, com marxaran Pomes i la Toia. 
És clar, no hi ha lloc per tothom! 
Molt cert, ni hi ha lloc per tothom ni tothom està preparat per assumir el rol que li toca. Casos tipus Messi o Busquets (d'arribar i fer-se indiscutibles) n'hi ha molt pocs i cal tenir paciència. Recordem el cas Xavi o Iniesta... Per tant, crec que la posició de Bartra per exemple és molt més sensata que la de Munir (que ja va amb exigències). 
I tot aquest rollo... per què?
Escric això perquè crec que sempre que debuta algú ens flipem massa i el temps ha demostrat que molt pocs es queden a can Barça. S'ha de ser pacient i saber que casos com Messis són gairebé irrepetibles. O què? O creieu que Adama serà millor que Messi? Penseu que Samper asseurà a Planxes la temporada que ve? 

10 comentaris:

  1. Bua! Aixo es un no parar!
    Jo tinc moltes esperances en el Cometa Halilovich... Despres comento en profunditat

    ResponElimina
  2. A veure. Primer felicitats per l'entrada. Està super documentada i agradable de llegir.

    Jo penso que la cantera del barça és una mica rollo semen. Hi ha a pinyón d'esperma però al final només un arriba a assolir l'objectiu. I un de cada mil.

    M'he partit quan he llegit Latin II. Pobre pavu. Que es va quedar i va jugar 2 minuts. on és latin II???

    Estic d'acord que ens flipem mil quan surten canterans al primer equip. El cas Llet de cantera (Munir) n'és un exemple molt clar. Al principi de temporada tothom flipat amb Llet de Cantera i del bosque portant-lo a la selecció! Boh!!! I que ha fet la resta de la temporada?? Merda!! I mira que ha tingut oportunitats!!

    Mireu el tema es facil. Ara al Madrid estan flipats pq han pillat un noruec q en teoria es la polla. A veure que fa a primera divisió. No té res a veure l'espectacle de primera categoria amb les filigranes que hagis pogut fer en un juvenil o lliga de la quinta punyeta.

    Planxes, Lionel o pedritíssim son excepcions pro el normal és picar pedra i fer-te un lloc o pillar catxu i anar a un equip mediocre amb la cua entre les cames.

    Ara mateix estic d'acord q els unics que realment apunten a poder fer algo son Cometa Halilovich i Samper-dut (un tros de peli). I oju adama que va tot flipat que no acabi al mallorca amb el noi del sucre menjant merda.Adelante. Pro menjant merda de segona . Bo

    ResponElimina
  3. Ja tenim spam de merda al blog???

    ResponElimina
  4. Spam merdissim!!

    Estic d'acord amb l'entrada, i l'exemple de Munir fa una mica de pena. El pobre tiu fa dos gols i ja tothom del pal "The World is Yours". I ara el pobre s'esta menjant una merda de temparada al B.

    el que si sembla es que la cantera se'ns esta assecant una mica... un Messi no sortira cada any, pero es que ara surt molt de pus, amb el Pomes al davant. Crec que nomes en Deulofeu sera una estrella al Camp Nou, pero abans li hauran de fotre una pallissa com deu mana per baixar-li els fums.

    ResponElimina
  5. Moha tio, t'he dit que a barcissim no...

    ResponElimina
  6. ASPACTACLA d'entrada Banach! No saps les ganes que tenia de parlar de la Masia!

    Estic 100% d'acord que amb la cantera s'ha d'anar piano-pianíssim! Dit això, crec que el problema no és de falta de qualitat sinó d'excés de producció!

    M'explico. Quan les coses van bé i el club té una estructura esportiva sòlida, els entrenadors de cada categoria fan d'ascensoristes: el del segon equip puja nanos del Juvenil i el del primer equip n'agafa del B.

    En mitjana, en temporades "d'estavilitat", surten del club uns 4 jugadors (entre jubilats i venuts) i n'arriben uns altres 4 per fomentar la competència (2 de fora i 2 de la cantera).

    Repeteixo que el problema no és que no generem 2 nanos prou bons com per pujar al primer equip, el problema és que molt probablement ens surtin en posicions que tenim prou ben cobertes tant per aquella temporada com per les 2-3 següents.

    Aquest és el problema que es va trobar Thiago (Xavi, Iniesta i Cesc li feien de tap) i altres migcampistes prometedors com Pomes, Dennis Suárez o ara Samper i Halilovic.

    Per mi la gestió d’aquest “beneït problema” és l’error més greu d’Andoni Zubizarreta (fixeu-vos què us dic, més greu que fitxar Douglas!!!!).

    Arriba un moment en què a certs jugadors se’ls queda petita la segona divisió però pujar-los al primer equip significa condemner-los a llepar banqueta com uns Ezquerros.

    Aquest és el moment de fer cessions intel•ligents a equips que tinguin una filosofia de joc similar a la nostra (Ajax, Rayo de Paco Gémez o qualsevol equip entrenat per un ex-baugrana).

    En lloc d’això em deixat que jugadors prometedors se’ns rovellessin veient els partits des de la grada (Montoya & Sergi Roberto), que marxessin pel mòdic preu de 0 Dirhams (Espinosa) o que es pelessin de fred a la banqueta d’algun equip que juga a un futbol totalment diferent al nostre (cas de Deulofeu a l’Everton).

    En un estiu en que no es podrà fitxar, el millor reforç serà un director tècnic amb cara i ulls que posi ordre al desgavell que ens han deixat els que hi són.

    Salut i bon capdesetmaníssim!

    V.

    ResponElimina
  7. Estic un 97.3% d'acord amb tot el que has dit Valentiníssim... només discrepo amb el punt final de Pomes i la Toia de la banda. Tots dos han tingut minuts de sobres per demostrar que serveixen... i què han fet?? Res!! No han fet xusta ok... Però molt mediocres! Cap idea nova! Res de xispa! FORA!!

    m'apunto a la pallissa a deulofeu btw

    ResponElimina
  8. A veure, poques coses puc aportar jo que no hagin apuntat mestres de l'anàlisi masietil com vosaltres!

    Estic molt d'acord amb l'anàlisi del problema de la masia, i tbé amb el que reafirma Valentí.

    Només faré una constatació q crec q està en la linia; i és que cal tornar als millors anys de gestió de talents, i cal un primer equip que doni oportunitats a joves q van pujant. Però no oportunitats del pal: "luis enrique ha fet debutar 18 tios" No pq no serveix de res; prefereixo q tres tios juguin 6 vegades, que 18 tios diferents...

    Per tant totalment d'acord amb la idea de director tècnic amb capacitats! I acompanyat d'una estructura q treballi en aquest sentit. No sé valtrus, però a mi últimament em dona la sensació que el Madrid està fent les coses millor q el Barça a nivell de cantera i fitxtges de joves perles...

    ResponElimina
  9. Ara, "l'ou de gat" aquest que han fitxat... Boh!

    ResponElimina

Recorda el meu nom: BARCISSIM.COM