Menu

dimarts, 17 de febrer del 2015

Tenim la millor davantera de la era Messi?

Donades les darrers exhibicions del Barça, m'he plantejat aquesta pregunta. La primera dificultat és com jutjar-ho: depèn d'un munt de factors (la zona de mitjos, els laterals, el nivells dels equips contraris), però m'he fixat només en la interacció dels davanters i la quantitat de gols que han fet.

Hi ha uns quants factors que podem mirar quan examinem un trio de davanters:
  • Qualitat individual dels jugadors (QI)
  • Estat físic dels jugadors durant la temporada (EF)
  • Enteniment entre els jugadors (EJ)
  • Ego management (EM)
  • Gols per jugador (GJ)

El següent és una llista dels trios de davanters de l'era Messiànica, amb les estadístiques que he compilat de forma completament científica, dades que em porten a afirmar sens dubte que tenim la millor davantera des del 2007 (com a mínim). Cada categoria va de 0 a 10, de pitjor a millor, excepte els gols per jugador que no te límit.

Abróchense los cinturones:

2006-2007: Ronnie, Messi, Eto'o - 46 gols (21, 14, 11)


QI EF EJ EM GJ TOTAL
9 7 9 815.3 48.3


Quin gustacu escriure sobre aquestes llegendes! I tot i això només van fer 46 gols en tota la lliga, 46!!! Jernaca si ho mirem amb els ulls actuals, després de 10 anys de bogeria Messiàtica, però una mega temporada si ho mirem amb els ulls d'aleshores.

Tot i que aquest trio s'acosta a la perfecció, va patir una mica per la forma física de Ronnie i l'ego d'Eto'o, que sempre m'ha semblat molt volàtil. I Messi encara no havia explotat... Per altra banda, l'enteniment entre els tres era bastant bo, mereixedor d'un 8: Ronnie era l'estrella però hi havia un gran respecte pel Messi.

2007-2008: Eto'o, Henry, Messi - 38 gols (16, 12, 10)

QIEFEJEMGJTOTAL
8.568812.743.2



Un cop retirat Ronnie del Barça, ens arriba un altre pura sang, en Titi, a la triada ofensiva. Deu n'hi boh també quina triada! De totes formes, en Titi no va ser mai la bèstia de l'Arsenal (tot i arribar amb 29 anys) i per això baixa una mica la qualitat, tot i que Messi seguia creixent, i un Eto'o que cada vegada estava mes penjat. La producció golejadora és la mes baixa de totes les triades. La veritat és que va ser una temporada de merda.

2008-2009: Eto'o, Messi, Henry - 72 gols (30, 23, 19)

QIEFEJEMGJTOTAL
8.58982457.5



Clarament, la segona millor triada de la classificació. L'arribada d'en Pep va revolucionar el Barça i el futbol mundial en general. Els mig campistes proveïen als davanters que donava gust. Ara bé, els davanters van fer una temporada aspactacular, tots amb 20 gols o mes (Henry 19). 

Va ser una gran temporada en que els tres es van entendre molt bé i en la que ja estava clar qui manava. Eto'o, de totes formes, sempre portava una mica de tensió egomaniaca. Henry va tenir un bon any físicament, un cop es va acostumar al joc culé.
 
2009-2010: Messi, Ibra, Pedro - 62 gols (34, 16, 12)

QIEFEJEMGJTOTAL
896620.749.7



La meravella que no va poder ser. Quan ens van dir que venia Ibra, se'ns va fer la boca aigua. Però és massa capullu i no va pillar el temita: aquí mana Déu! l'Ibra va portar molt mal rotllo, i no s'entenia amb Messi, de fet l'estorbava mes que res.

Pedrito entra a la llista com a tercer davanter, fent que la qualitat individual baixi una miqueta. L'estat físic dels tres va ser molt bo tota la temporada (o almenys jo no recordo res greu).

2010-2011: Messi, Villa, Pedro - 62 gols (31, 18, 13)

QIEFEJEMGJTOTAL
787920.751.7



Tot i que sembli que la qualitat baixi, el primer any de Villa va ser molt bo, amb 18 gols. En total, 62 gols, que no està malament. La qualitat individual, però, se'n resenteix, ja que Villa no va tornar a ser mai la bèstia del València. A mes, l'enteniment entre ell i Messi va deixar molt a desitjar a vegades, pel que tenen un 7.

En termes d'egos, aquest és l'any a on comença el periode de control absolut de Messi. A partir d'ara ja ningú tindrà cap dubte de qui mana a l'equip. Un 9.

2011-2012: Messi, Alexis, Villa - 66 gols (50, 11, 5)

QIEFEJEMGJTOTAL
6.57.5692251




Aquest és l'any en què ens arriba la bèstia xil.lena, que li treu el puesto a en Pedrito. l'Alexis, que tot i no tenir un gran any, va fer 11 gols. La mala notícia va ser el trencament de la cama de'n Villa, que va fer que es perdés tota la segona volta, o quasi tota.

L'enteniment entre jugadors baixa a 6 perquè el primer l'Alexis encara no sabia on parava la porteria i va alexejar moltissim. Sempre intentava passar-li a Messi, la majoria de vegades sense èxit. Li devien menjar molt el tarro amb el "passa-li a Messi" i no va sortir gaire bé.

L'únic que salva la triada aquest any és el festival golejador orgàsmic de Deu: 50 gols en lliga, aconseguits en una batalla intenssíssissima amb en Tristiano. 


2012-2013: Messi, Villa, Alexis - 64 gols (46, 10, 8)

QIEFEJEMGJTOTAL
77.57921.351.8



Amb un Villa que no es va acabar de recuperar mai i un Alexis encara bastant alexejador (tot i que menys), aquest tampoc va ser un any vintage. L'enteniment entre els jugadors va millorar una mica on cop Alexis es trobava mes còmode a l'equip, però en Villa no tirava del carro. 

Sort que almenys van gaudir d'un altre festival eyagolador de Déu, que al 2012 va fer els ja famosos 91 gols en any natural (nota mental: fer-me una palla amb els 91 gols).

2013-2014: Messi, Alexis, Pedro - 61 gols (27, 19, 15)

QIEFEJEMGJTOTAL
7.578920.351.8



Bueeeeeno, aquí l'Alexis per fi va començar a carburar, donant al Barça tot allò que els alexibelievers sabíem que podia donar a l'equip. Per altra banda, Pedro torna pels seus fuerus reemplaçant a un Villa regalat descaradament a l'Atleti. Alexis i Pedro van fer una gran temporada, però les lesions de Déu van fer que la triada es quedés en només 61 gols... 

Mentre l'enteniment entre els jugadors puja fins a 8, un cop Alexis ha pillat el truqui, la qualitat es veu ressentida un cop mes per Pedrito, i l'estat físic cau a un 7 per les lesions de Messi.
 
2014-2015: Messi, Neymar, Suárez - 47 (26, 17, 4) ... al Febrer     

QIEFEJEMGJ (P)TOTAL
9.58.59.5925.962.4



Temporada actual. Tot i que només podem fer una predicció sobre els gols per jugador a finals de temporada, anem a un ritme brutal, i a mes pensem que Suárez es va perdre els primers partits. Queden 25 gols per igualar a la gran triada del 08-09, i un te la sensació que Messi solet ja se'ls farà, en els 15 partits que queden. 

Les sensacions d'aquestes darreres setmanes ens mostren que la connexió entre els davanters és immillorable, un cop veiem Messi demanant disculpes a en Neymar per no passar-li una pilota (us imagineu el mateix amb Villa? o Ibra?), i com s'abracen després dels gols. Per això els hi dono un 9.5 en enteniment. En termes de qualitat individual, per a mi són el milloret que hem vist a can Barça en décades, emparellat amb un estat de forma força bo dels tres, sobretot d'un Messi que ha tornat a ser el del 2012 i un Neymar que ara per ara està intractable. Per acabar, els egos segueixen molt ben controlats. És difícil de creure però és veritat: només podem desitjar que duri.

De forma que aquí ho teniu Barcissimers: tenim la millor triada davantera de l'era Messiànica, així que deixem les calaveres a una banda i gaudim de l'ASPACTACLA fins que duri, i esperem que duri molt.
 

16 comentaris:

  1. Mare meva quina aspactaclíssim d'entrada! (nota mental: fer-me una palla amb aquesta entrada)!

    Boh a veure, hi ha taaaanta informació que em sobrepassa, però sí que vull fer un parell de comentaris.

    En primer lloc i el que més m'ha sorprés de tot és que hi ha anys que tot i tenir unes davanteres bastant jernoses (si les comparem amb aquest any i l'any del triplet) s'han guanyat una quantitat de títols brutals!

    Després, és destacable que quan Messi encara no havia explotat, tots els altres davanters sucaven molt més. L'any que en fot 50 entre Alexis i Villa només en fan 16 (menys dels que porta Neymar enguany).

    Com que les dades són 100% científiques no seré jo qui les posi en dubte i crec que hi estic en general molt d'acord, ja se sap que contra la ciència no s'hi pot fer res. Ara bé, trobo a faltar Neymar a la davantera de l'any passat, val que no va fer gaire cosa el xaval i que ens vam menjar un rosco, però jo el comptaria... No pot ser que la davantera de l'any passat sigui millor que la que guanya la Champions el 2011!

    I finalment, com a membre fundador de la secció calaverística de barcissim, he de dir que sí, que teniu raó, que la cosa pinta bé, però que no ens encigalem massa que després la patacada és molt dura. Sense anar més lluny, només recordar que el Tata té la millor primera volta de la història del club... Poc a poc i bona lletra!

    PD: Gràcies Busíssim, m'has fet disfrutar!

    ResponElimina
  2. en resposta al comentari de Neymar l'any passat, he posat Pedro perque, creieu-ho o no, va fer mes gols!

    ResponElimina
  3. ostia... o sigui que regalant... ja, però aquí venia la meva teoria, amb Neymar el resultat surt pitjor i per tant pitjor que la davantera de la Champions del 2011.

    ResponElimina
  4. PERÒ QUE ÉS AQUEST ASPACTACLA??

    ResponElimina
  5. Puc dir sense cap embut que aquesta és l'entrada de més qualitat de la història de Barcissim.com. Vaig a activar una campanya de marketing via social media pq això té un potencial brutal! Després comento amb profunditat. Estic de peu i aplaudint busi. Escric el missatge amb els dits dels peus

    ResponElimina
  6. Haha Saulissim, no sera per tant.

    Tornant al tema de Neymar, és que vaig decidir agafar els tres mes golejadors de cada temporada, i per tant vaig haver d'afagar Pedro.

    Per a mi, el mes interessant de l'anàlisi va ser adonar-me els poquets gols que feiem amb Eto'o i Ronnie, o el primer any amb Henry. Un cop arriba Guardiola, la producció golejadora es dispara. I d'altra banda, els anys que Messi no te bons companys d'atac, doncs s'ho fa ell tot solet. L'any dels 50 gols és un escàdol.

    La darrera dada impactant és que des de la 08-09 la triada atacant sempre fa mes de 60 gols, que és una passada. Aquest any, però, jo crec que passarem els 72 de la 08-09!

    ResponElimina
  7. A veure tinc molts comentaris:

    1. Gràcies per comprar-te un teclat espanyol. A sobre ben escrit!!! Boh!

    2. "Messi n'hi boh" m'agrada molt com a slogan de la campanya 2015-16. Parlaré amb el cap de màrqueting..... que és el Barça de Rykjard...(marquez-tinc)

    3. Em sembla apassionant el desplegament de dades i comparatives per arribar a la conclusió final que compateixo 100%. Ara bé la qüestió que planteja el Banach em fa pensar en el factor 4rt davanter. Entenc que tallis amb els 3 més golejadors però segurament la fórmula amb 4 jugadors encara quedaria més afinada i es veuria el que deia el Banach de la comparació entre la temporada del Tata i la de 2011 on guanyem la última champions. També es veuria una altra cosa que passo a comentar al punt següent

    4. Bèstia xil.lena... Boh. Mira pq m'ha molat molt l'enteada i entenc que ets molt fan de Paraplexis però si mires els números de les dues primeres temporades... Aquet rollete que vas escribint de que el tio va agafant ritme no cola ni maquilla la dura realitat que és els gols i el fet que 2 de 3 temporades fa caca. Ho sento. Paraplexis no mel coles :)

    5. Un altre factor que destaca (i això si que m'acoplo 100% amb la filosofia anticalaverisme) és els gols que feiem abans de Guardiola. 38 gols entre messi, henry i etoo per exemple... Amb dades d'aquestes és quan es veu que la penya s'ha tornat idiota amb Guardiola. Que ens pensem que tot està chupat i que Messi ha de fer 45 gols cada any i si no és una merda. Quan mirem tot això amb perspectiva d'aquí uns anys alucinarem pepinillos i ens farem pajilles pensant en allò que vam ser i no vam saber disfrutar.

    6. A tope amb la conclusió. Oju amb aquests 3. M'agrada molt el factor EJ i crec que aquesta temporada és determinant. És molt difícil trobar 3 tios tan bons i que a sobre s'entenguin tan bé. Estic impactat de la personalitat de puta mare de Corpetitíssim Junior i de la humiltst del gos. Això és clau.

    7. Fregones penya. Fregones i pitet: banach és dels calavèrics però jo sóc de l'altre extrem. Aquest any guanyarem la copa als pericos, guanyarem la lliga al calderón la penúltima jornada de lliga i guanyarem la champions a berlin davant el madrid per 2-6. I la portada del mundo deportivo del dia següent seran rius de semen pels carrers de Barcelona i la penya fent-se palles pels balcons.

    8. Bohnanit

    ResponElimina
  8. El tema del 4t davanter és interessant, peròse m'anava el tingladu de les mans. Aquíteiu algunes dades:
    * 10-11: Iniesta en fa 8, Bojan 6 (aquesta és la de Champions).
    * 11-12: Xavi de fet fa 10 gols, i Sex en fa 9.
    * 12-13: Sex en fa 10, Tello 7.
    * 13-14: Neymar en fa 9, Sex 8.
    * 14-15: Pedro en porta mes que Suarez, 5, però vaig triar Suarez perquècrec que al final de temporada en farà mes.

    ResponElimina
  9. Jo segueixo pensant que s'ha d'anar amb la calma... Aquí hi ha davanteres mítiques que tot i fer menys gols han guanyat 6 copes, al final ja pots tenir bons números que si a les vitrines només hi tens pols...

    ResponElimina
  10. pols no banach... semen. pajilles al museu tambe

    ResponElimina
  11. Banach, tens raó, millor triada de davanters no vol dir millor equip ni mes titols. De fet superar 08-09 serà quasi impossible en qualitat. Jo només em fixava en la davantera, perque el que estan fent aquest any hem sembla espectacular, i no recordo un atac així de potent des que tinc messimòria.

    ResponElimina
  12. Nono, si parlem del mateix, el que passa és que faig de ferm defensor de la secció calaverística ;) (Algú l'ha de fer)

    ResponElimina
  13. Per si pensaveu que només era cosa de Rac1 o Mundo Deportivo...

    https://www.facebook.com/esportclub/photos/a.311861085217.189646.213353770217/10152984480210218/?type=1&theater

    ResponElimina
  14. Boh!!! Fortíssim! Vaya tela!
    Aquesta ja és la prova definitiva que barcissim està a l'avantguarda de la premsa satírica esportiva.

    Els fotem una carella o què?

    ResponElimina
  15. carella eh! carella i carell! pffffffffffff

    ResponElimina
  16. barcissim.com sempre al capdavant. que bons que som

    ResponElimina

Recorda el meu nom: BARCISSIM.COM