Menu

dimecres, 14 de gener del 2009

Una llegenda

Imagen del reportaje titulado:  Walter Wild (1899-1901)

Avui l'apartat "historissima", dedicarem una entrada a un personatge poc conegut. Un home que probablement ningu coneix pero que va tenir una rellevància important en el que ara és el millor club del món.
Walter Wild, va nèixer a Anglaterra, pero aviat es va mudar a la Ciutat Comtal per qüestions de feina. Walter, va ser un dels dotze assistents a la reunió fundacional del Futbol Club Barcelona feta el 29 de novembre de 1899 al Gimnàs Solé de Barcelona.

A part de ser un dels fundadors, és considerat el primer jugador de la història del club, a part de ser també el primer president del Barça. Se li ha de reconèixer l'esforç que va fer tirar endavant el club, ja que la seu en aquell temps era el pis on vivia, al Carrer Princesa situat al Born. Va ser el principal activista en la tasca de buscar un Camp propi i se li atribueix tot el mèrit pel fet de que el Barça ho aconseguís. El primer Camp: el de l'hotel Casanova.

El 25 d'abril de 1901 va deixar el carrec de president pq havia de tornar a Anglaterra.

La llegenda diu que 50 anys després de la Fundació, el nostre amic Walter (que ja devia tenir una edat) va enviar una carta al club preguntat si allò que havien fundat encar seguia o què passava (es veu que va deixar de seguir el futbol). De seguida, el llavors President, Agustí Montal i Galobart li va enviar una invitació per veure els 50 anys del barça des del Camp de Les Corts. Tot el Campa es va aixecar i li va dedicar una gran ovassió.


Dada d'interès: en la reunió Fundacional del barça i havia una home anomenat Carles Pujol. Refelxionem-hi.

4 comentaris:

  1. Com m'agrada aquesta secció del passat. Realment és admirable com del no res va nèixer un club tant gran com el nostre. Gràcies a penya com el Hans o el Walter hem arribat on som ara! Tingue-m'ho sempre present.

    ResponElimina
  2. molt bona entrada josep!!

    ResponElimina
  3. messi n'hi do! El Carles Pujol pot ser un avantpassat d'en tonyes? Duia les mateixes grenyes? Es va fotre una tonya en la reunió?

    grafiquista! està a punt de caure't merda!

    banachissim vull entrada resum d'ahir migdia!

    ResponElimina
  4. Que va passar ahir migdia?

    ResponElimina

Recorda el meu nom: BARCISSIM.COM